Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Пролетна супа от киселец

Пролетна супа от киселец

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Пролетна супа от киселец
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
63 мин.
Порции
5
"Поднесете зеленчуковата пролетна супа още гореща с филийки препечен хляб. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • киселец - 120 г листа
  • лук - 160 г пресен или кромид
  • чесън - 1 стрък, пресен
  • зелени чушки - 1 бр. 60 г
  • червени чушки - 1 бр. 60 г
  • целина - 30 г стрък
  • магданоз - 2 стръка
  • моркови - 1 бр.100 г
  • картофи - 2 бр. 200 г
  • олио - 35 мл
  • краве масло - 10 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • вода - 1.2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете и нарежете на дребно всички зеленчуци. Грамажите, посочени в рецептата, са на почистени и обелени продукти.

2. Сложете в дълбока тенджерка всички без киселеца заедно с олиото, малко сол и 500 мл вода. Задушете за 10 минути под капак, смятано от момента на завиране.

3. Махнете капака, налейте останалата течност, добавете и накълцаните листа киселец и подправете със черен пипер и магданоза. По желание може да си добавите и кубче бульон - зеленчуков или смесен.

4. Варете още 30 минути супата с киселец под капак, добавете маслото и опитайте. Ако усетите някои от зеленчуците още твърдички, увеличете времето за варене на пролетната супа с още 5-10 минути, но по-добре е да останат крехки, отколкото преварени.

5. Поднесете зеленчуковата пролетна супа гореща с филийки препечен хляб.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: