Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Постна картофена манджа с арпаджик

Постна картофена манджа с арпаджик

Постна картофена манджа с арпаджик
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Постната картофена манджичка винаги е добре дошла на нашата трапеза"

Необходими продукти

  • картофи - 600 грама
  • брашно - 1.5 с.л.
  • лук - 1 купичка (дребен)
  • джоджен - 1 с.л.
  • грах - 3/4 к.ч. от консерва
  • олио - 4 с.л.
  • домати - 4 с.л. (пасирани)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дребни лукчета и както са цели ги сипете в тенжера с малко вода и олио.

Задушете ги на умерен огън до омекване, след което прибавете едро нарязаните картофи.

Когато и картофите се задушат, добавете пасираните домати и червения пипер, а малко след тях - граха от консерва.

Налейте топла вода до нивото на продуктите и посолете. Гответе манджата на умерен огън.

Малко преди да са готови продуктите, сгъстете ястието с брашно, размито в малко водичка. Поръсете с джоджен и гответе 10-тина минути.

Постната картофена манджа с арпаджик е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: