Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на парчета моркова и картофите. Тиквичката нарежете на полумесеци, а чушката на лентички.
Загрейте в тиган олио и запържете морковите, чушката и лука. След около 3-4 минути прибавете тиквичката и нарязаните на кубченца картофи. Запържете и тях и добавете доматеното пюре и червения пипер.
Разбъркайте и налейте толкова топла вода, колкото е необходимо да се покрият продуктите.
Овкусете със сол, магданоз и чубрица, прибавете нарязаната скилидка чесън. Гответе манджата на бавен огън до пълна готовност на картофите.
Разбъркайте на кашица брашното с малко вода и прибавете към ястието, разбъркайте. Щом клокне, махнете от огъня, поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Гъстата постна картофена манджа е готова.