Телешко с цели червени домати

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • домати - 1 кг дребни, може и чери домати
  • сол
  • червен пипер
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на средно големи парчета и запържете до златисто в олиото. Добавете ситно нарязания лук, запържете за кратко и подправете с червен пипер.

Налейте 1.5 чаши гореща вода и варете месото 10-15 минути.

Прибавят се и целите домати, като за целта освен обикновени домати, може да използвате също чери домати или рома.

Оставете ястието да ври на тих огън, за да не се разкъсат доматите и да запазят целостта си. Преди да свалите от котлона, поръсете със ситно нарязан магданоз върху канапе от аспержи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: