Начин на приготвяне
Фурната се включва на 200 градуса да се загрее.
Междувременно отделно на котлона в гърне за готвене се загрява краве масло на тих огън, докато се разтопи. Прибавяме нарязания на полумесеци лук. Задушаваме го за около половин час.
Гърнето с лука се слага във фурната с отворен капак, а температурата се намалява на 150 градуса. Готвим около час, като регулярно разбъркваме, за да не прегори лукът. Когато се получи карамелен цвят лукът е готов.
След това гърнето с лука се мести обратно на котлона, който е включен на умерена мощност. Поливаме лука с виното.
Прибавяме бульоните, соса, чесъна. Готвим лучената супа около половин час.
Идва време да подготвим и апетитния хляб. За целта франзелите се режат и се намазват с масло. Запичат се на скарата.
Поднасяме домашната супичка в купа с франзела и малко настърган ементал. Може леко да се запече сиренето, докато се разтопи.
Любимата френска лучена супа е голяма вкусотия.