Начин на приготвяне
Първо направете маринатата, необходима за туршията. За целта в подходяща кана сипете 2 чаши вода, 1 чаша оцет, 1 чаша захар и 4 лъжици хималайска сол. Разбъркайте добре, за да се разтвори всичко.
Измийте бурканчета и ги подсушете.
Карфиола накъсайте на малки розички и го разпределете в бурканите плътно до ръба. Главата карфиол трябва да е здрава, без черния точки и потъмняване.
Залейте с маринатата и затворете с капачки. Туршията е готова, като от време на време трябва да разклащате бурканчетата добре.
След 3-4 седмици туршията без аспирин е готова за консумация.
Любимата карфиол туршия е чудна!
Виж също колко сол се слага на туршията, защо омеква туршията или опитай и другите ни рецепти за карфиол туршия.
Коментари