Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Любимата карфиол туршия

Любимата карфиол туршия

редакция:
Любимата карфиол туршия
Снимка: Илиана Първанова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
5
"Ако се чудите както мезе да боднете за ракията си, любимата карфиол туршия е перфектното решение"

Необходими продукти

  • ябълков оцет - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.чаши
  • карфиол - 1/2 глава
  • хималайска сол - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете маринатата, необходима за туршията. За целта в подходяща кана сипете 2 чаши вода, 1 чаша оцет, 1 чаша захар и 4 лъжици хималайска сол. Разбъркайте добре, за да се разтвори всичко.

Измийте бурканчета и ги подсушете.

Карфиола накъсайте на малки розички и го разпределете в бурканите плътно до ръба. Главата карфиол трябва да е здрава, без черния точки и потъмняване.

Залейте с маринатата и затворете с капачки. Туршията е готова, като от време на време трябва да разклащате бурканчетата добре.

След 3-4 седмици туршията без аспирин е готова за консумация.

Любимата карфиол туршия е чудна!

Виж също колко сол се слага на туршията, защо омеква туршията или опитай и другите ни рецепти за карфиол туршия.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Солта не е ли много
17.11.2024 12:03