Начин на приготвяне
В дълбока купа разбиваме яйцата, като след това към тях добавяме водата, оцета, солта и коняка.
Брашното пресяваме в друг съд и към него добавяме маргарина и яйчената смес. Замесваме нелепнещо тесто и го оставяме увито в прозрачно фолио в хладилника за няколко часа.
За крема за тортата Наполеон:
Прясното мляко сваряваме в тенджера, като преди това отделяме 300 мл от него в отделен съд.
Разбиваме жълтъците заедно със захарта и при непрекъснато бъркане добавяме брашното и отделеното студено мляко.
Слагаме гладката смес на котлона и бъркайки добавяме горещото мляко, за да се получи гъст крем. Добавяме ванилиите и маслото - бъркаме, за да се разтопи в крема. Оставяме да се охлади.
За блатовете:
След като вече се е охладило тестото, го разделяме на 12 части и оформяме топчета, които разточваме върху лист хартия и изрязваме във формата на кръг с помощта на чиния.
Печем в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.
Във форма за торта редуваме ред блат с ред крем, като завършваме с крем.
Оставяме тортата Наполеон с домашни блатове да стегне за около 12 часа в хладилник.