Начин на приготвяне
Пресейте в купа брашното. Добавете разбитите яйца, олиото и млякото с угасената в него сода.
Замесете средно меко тесто и го разточете на голяма кора.
Нарежете кората на ленти с дебелина 0.5 см и дължина около 30 см. Навийте ги с помощта на намаслени фунийки и подредете в тава с хартия за печене.
Изпечете фунийките в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
Извадете и още докато са топли, махнете формичките.
Пригответе крема. За целта сварете 800 мл от млякото. В друга купа сипете останалото мляко, пудинга и захарта.
Разбъркайте добре и прехвърлете сместа при врящото мляко. Бъркайте до сгъстяване.
Оставете млечния крем да се охлади леко и добавете маслото. Разбъркайте и напълнете фунийките.
Потопете в смлените орехи и ги наредете изправени, за да не изтече кремът. Оставете да престоят една нощ - така ще омекнат и ще станат още по-хубави.
Пълнените фунийки с яйчен крем са готови.