Начин на приготвяне
Отделяме белтъците от жълтъците.
Разбиваме белтъците на сняг.
Жълтъците разбиваме със захарта на пухкав крем. След това добавяме какаото, ромовата есенция, солта и ванилията. Смесваме и добавяме на порции разбитите белтъци, като разбъркваме внимателно. Започваме да добавяме брашното смесено с бакпулвера и бъркаме с плавни движения до еднородна смес.
Изсипваме сместа в тавичка, покрита с хартия за печене и заравняваме.
Печем на 180 градуса около 20 минути.
Оставяме блата да се охлади напълно и го разрязваме на две.
За крема разтопяваме шоколада на водна баня и добавяме захарта и маскарпонето. Разбиваме сметаната и смесваме с шоколадовата смес.
Поставяме единия блат на подложка и намазваме с крема. Отгоре поставяме втория блат.
Разтопяваме шоколада за глазурата заедно с маслото. Оставяме леко да се охлади и намазваме домашната торта отгоре и отстрани. След това поръсваме тортата отстрани и по периферията с шоколадови пръчици. Украсяваме с шоколадови бонбони нашата шоколадова торта.
Прибираме домашната торта с много шоколад в хладилника да се стегне.
Сервираме на следващия ден.