Начин на приготвяне
Първо се приготвят блатовете. Разбийте с миксер белтъците заедно с половината от пудрата захар. Добавете нишестето, като не спирате да бъркате. Трябва да получите връхчета, които се полюшват (не са твърди).
Смесете орехите с другата половината от пудрата захар. Пасирайте в чопър, за да получи хубава смес като брашно. Добавете я постепенно към белтъчната смес, като бъркате с помощта на шпатула.
На хартия за печене очертайте кръгове с диаметър 20 см и ги сложете в тави. Разпределете готвата смес върху кръговете и внимателно оформете блатовете.
Загрейте фурната на 160 градуса и ги изпечете наведнъж за около 25 минути или докато покафенеят леко.
Извадете готовите блатове и ги обърнете върху подходяща повърхност, махнете хартиите.
За крема разбийте жълтъците с пудрата захар. Добавете млякото и прецедете. Сварете крема на умерен огън, като бъркате непрекъснато. Прибавете шоколада и когато се разтопи, пуснете вътре и мекото масло. Свалете от огъня и разбийте с миксер до хомогенност.
За сглобяването започнете да редувате блат и крем, като върху петия блат не слагате крем. Притиснете с подходяща дъска шоколадовата торта, за да се изравнят блатовете.
За глазурата загрейте млякото и разтопете вътре шоколада. Залейте тортата и украсете с шамфъстък или други ядки. Охладете в хладилник за няколко часа и поднесете.
Най-сполучливата домашна торта Гараш е готова.
Опитай и другите ни предложения за сполучлива шоколадова торта или нашата торта Сахер.