Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Най-сполучливата домашна торта Гараш

Най-сполучливата домашна торта Гараш

Дони НикиДони Ники
Новак
1411k14
Най-сполучливата домашна торта Гараш
Снимка: Дони Ники
15/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Великолепна домашна торта с наситен шоколадов вкус"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • белтъци - 6 броя
  • нишесте - 15 грама (1 с.л.)
  • пудра захар - 120 грама
  • орехи - 250 грама (смлени)
  • Крем за блатовете
  • черен шоколад - 120 грама
  • жълтъци - 6 броя
  • масло - 120 г омекнало
  • пудра захар - 100 грама
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • прясно мляко - 80 мл
  • Глазура
  • черен шоколад - 80 грама
  • прясно мляко - 40 мл
  • За декорация
  • лешници - или шамфъстък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят блатовете. Разбийте с миксер белтъците заедно с половината от пудрата захар. Добавете нишестето, като не спирате да бъркате. Трябва да получите връхчета, които се полюшват (не са твърди).

Смесете орехите с другата половината от пудрата захар. Пасирайте в чопър, за да получи хубава смес като брашно. Добавете я постепенно към белтъчната смес, като бъркате с помощта на шпатула.

На хартия за печене очертайте кръгове с диаметър 20 см и ги сложете в тави. Разпределете готвата смес върху кръговете и внимателно оформете блатовете.

Загрейте фурната на 160 градуса и ги изпечете наведнъж за около 25 минути или докато покафенеят леко.

Извадете готовите блатове и ги обърнете върху подходяща повърхност, махнете хартиите.

За крема разбийте жълтъците с пудрата захар. Добавете млякото и прецедете. Сварете крема на умерен огън, като бъркате непрекъснато. Прибавете шоколада и когато се разтопи, пуснете вътре и мекото масло. Свалете от огъня и разбийте с миксер до хомогенност.

За сглобяването започнете да редувате блат и крем, като върху петия блат не слагате крем. Притиснете с подходяща дъска шоколадовата торта, за да се изравнят блатовете.

За глазурата загрейте млякото и разтопете вътре шоколада. Залейте тортата и украсете с шамфъстък или други ядки. Охладете в хладилник за няколко часа и поднесете.

Най-сполучливата домашна торта Гараш е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: