Начин на приготвяне
Настържете тиквата и я смесете с ванилийките и настърганите киори от лимон и портокал.
Смелете бадемите в бледнер и добавете към тях содата.
Разбийте с миксер яйцата, оставени на стайна температура, добавете към тях захарта и солта. Когато яйчената смес стане пухкава, прибавете олиото и тиквата, продължете разбиването.
Постепенно сипете брашното, тиквата с корите, бакпулвера и бадемите.
Намазнете и поръсете с галета тава за печене. Сипете вътре хомогенната смес и изпечете до готовност в загрята фурна - необходими са около 40 минути.
Междувременно разтопете шоколада и го смесете с маслото и малко вода.
Залейте блата с глазурата и зарвнете хубаво.
Поръсете краищата на шоколадовата торта с кокос.
Есенната торта Гараш с тиква е чудно вкусна.