Есенна торта Гараш с тиква

Есенна торта Гараш с тиква
Снимка: Симеон Христов Кънев
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
125 мин.
Порции
12
"Великолепна есенна торта с нежен вкус Да ви е сладко!"

Необходими продукти

  • тиква - 450 грама
  • яйца - 2 броя
  • захар - 300 грама
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бадеми - 100 грама
  • бакпулвер - 1 брой (10 г)
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • какао - 2 с.л. за печене
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 малка щипка
  • За глазурата
  • шоколад - 2 броя (по 100 г)
  • масло - 10 г
  • кокосови стърготини
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата и я смесете с ванилийките и настърганите киори от лимон и портокал.

Смелете бадемите в бледнер и добавете към тях содата.

Разбийте с миксер яйцата, оставени на стайна температура, добавете към тях захарта и солта. Когато яйчената смес стане пухкава, прибавете олиото и тиквата, продължете разбиването.

Постепенно сипете брашното, тиквата с корите, бакпулвера и бадемите.

Намазнете и поръсете с галета тава за печене. Сипете вътре хомогенната смес и изпечете до готовност в загрята фурна - необходими са около 40 минути.

Междувременно разтопете шоколада и го смесете с маслото и малко вода.

Залейте блата с глазурата и зарвнете хубаво.

Поръсете краищата на шоколадовата торта с кокос.

Есенната торта Гараш с тиква е чудно вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: