Начин на приготвяне
Чукнете яйцата и ги разбийте с миксер заедно с ванилията и захарта. В друга купа пасирайте пресния спанак с олиото. Добавете ги при яйцата.
Разбивайте с миксера, докато малко по малко сипвате брашното с бакпулвера.
Пригответе си тава с падащо дъно, постлана с хартия. Сипете сместа за спаначената торта вътре и печете до готовност на 170 градуса.
През това време разбийте сметаната с 2 с.л. пудра захар и ванилията. В отделна купа разбийте маскарпонето, заквасената сметана и другата захар. Смесете всичко и разбъркайте с шпатула.
Нарежете блата на три и сглобете разкошната сметанова торта. Редувайте блат, крем и нарязани ягоди. Завършете с крем и украсете по желание.
Леката спаначена торта е подходяща за всеки повод!
Източник: Lussi´s World Of Artcraft