Моята лека орехова торта

Моята лека орехова торта
Снимка: Христинка Колева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Съвършената торта точно като от витрина на сладкарничка"

Необходими продукти

  • за блата
  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г
  • орехи - 200 г смлени
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • за крема
  • заквасена сметана - 500 г от 20%
  • крема сирене - 200 г
  • пудра захар - 220 г
  • крем - 1 пакет Парадайз на д - р Йоткер
  • ягоди - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта. Прибавят се олиото, млякото и разтопеното и охладено масло.

Брашното се пресява с бакпулвера и ванилията. Добавя се към яйцата и накрая 150 г от смлените орехи.

Сместа се изсипва във форма с размер 26 см, постлана с хартия за печене.

Блатът се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса 20-25 минути.

Изважда се от формата и се оставя да изстине върху скара.

След като блатът хубаво е изстинал се разрязва хоризонтално на две части.

Всяка част се изрязва с ринг 23 сантиметра. Изрязаните части се натрошават на трохи и се смесват с останалите 50 г орехи, които се използват за паниране борда на тортата.

Заквасената сметана се смесва с крема сиренето, пудрата захар и прахообразния крем Парадайз. Всичко се разбива с миксер до пухкав крем.

В поднос се поставя единият блат. Върху него се разпределя половината крем и част от нарязаните ягоди. Поставят се вторият блат и останалият крем.

Отстрани ореховата торта се панира с трохите с орехите. Тортата се украсява с ягоди.

Да ви е сладко!

Моята лека орехова торта е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: