Начин на приготвяне
Лесна тортичка с бишкоти, крем, банан и праскови.
Пригответе крема, като сипете 400 мл прясно мляко в тенджерка, добавете захар и загрявате на котлона.
В останалото прясно мляко добавете жълтък, царевично нишесте и с вилица се разбърква.
Сипете яйчената смес в горещото прясно мляко, намалете на 3 степен и бъркайте, докато сгъсти. Свалете и пресипете в нова купа, като добавете кубче масло да се разтопи от топлия крем.
Наредих тортичката в кутия. Сипете на дъното 3 малки черпачета крем да го покрие и редите ред бишкоти, като топите за секунди в сок от домашно компотче.
Върху бишкотите наредете тънки кръгчета банан, следва нов ред бишкоти, банан и заливате с останалия крем.Оставете да се охлади най-малко 6-8 часа.
Извадете тортата от хладилника, поръсете със смлени 3 бишкоти на трохи в чопър и украсете с резени праскови и пресни листа индрише за аромат и цвят!
Получи се лека и вкусна тортичка, чудесен десерт за всеки повод.
Бишкотена торта с компот от праскови може да сервирате и с топка сладолед.