Начин на приготвяне
С миксер се разбиват трите жълтъка, брашното и половината от прясното мляко (500 мл). Може да използвате и телена бъркалка, но с миксера си гарантирате липсата на бучки при варенето на масления крем.
Останалото прясно мляко (500 мл) заедно със захарта се слагат в касерола на котлона и се бъркат на средна температура.
Когато захарта се разтвори напълно и млякото почти е достигнало точка на кипене, го сваляте от котлона и на тънка струйка и при постоянно бъркане започвате да добавяте другата смес.
След това връщате касеролата на котлона (на ниска степен) и започвате да бъркате. Важно е да бъркате непрекъснато, за да не загори тортеният крем.
Когато започнат да се образуват балончета, добавяте ванилиите и маслото, разбърквате и сваляте от котлона.
Този класически маслен крем може да се използва за направата на торта или да се консумира самостоятелно като десерт.