Начин на приготвяне
Първо разтопете на водна баня шоколада.
Разбъркайте маскарпонето до гладкост и го смесете постепеннно с охладения течен шоколад. С помощта на шпатула разбъркайте.
Ако прецените, че блатове за тортата са твърде сухи, може да ги сиропирате със захарен сироп (чаша вода и две чаши захар) или някакъв вид алкохол, смесен с вода.
Върху подходяща форма за торта сложете един блат и го намажете с шоколадовия крем. Отгоре сложете втори блат и отново следва крем.
Поставете последния блат и завършете с крем. Внимателно загладете стените на тортата.
Поръсете шоколадовата торта с шамфъстък, но само по края.
Приберете за няколко часа в хладилник.
Лесната торта Гараш с готови блатове е готова.