Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Мариновани ребърца със зеленчуци на фурна

Мариновани ребърца със зеленчуци на фурна

Мариновани ребърца със зеленчуци на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Много са ни любими тези мариновани ребърца - събуждаме се с мисълта за тях"

Необходими продукти

  • свински ребра - 600 грама
  • моркови - 2 брoя
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • картофи - 500 грама
  • марината
  • чесън на прах - 1 к. л.
  • соев сос - 100 мл
  • червен пипер - 1 к. л.
  • черен пипер - 2 щ.
  • чубрица
  • риган
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
  • кимион - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските ребра, обелените моркови и картофи.

В подходяща купа смесете продуктите за маринатата. Намажете ребрата с ароматната смес и ги оставете да се овкусят за кратко.

Превърлете ребърцата в тава за печене, а между тях наредете картофите и морковите. Поръсете с черен пипер, сол и чубрица.

Сипете останалата марината върху продуктите и сипете млако топла вода. Покрийте тавата с фолио.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете свинското около час. Свалете фолиото и запечете до получаване на апетитен загар.

Маринованите ребърца със зеленчуци на фурна са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: