Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Мариновани ребърца на скара

Мариновани ребърца на скара

Мариновани ребърца на скара
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Вижте тук как да мариновате и вашите ребърца, за да се получат също толкова вкусни като нашите"

Необходими продукти

  • ребърца - 500 г
  • тесто за пица - 150 г
  • сусам
  • За маринатата
  • олио - 100 мл
  • соев сос - 200 мл
  • мед - 100 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • За украсата
  • маслини - 2 бр.
  • лимони - резен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лентата със свинските ребърца трябва да е с ширина около 8 –10 см.

Всяко ребро се реже, без да се отрязва докрай, така че отделните ребра да останат свързани.

Поставя се в маринатата, приготвена от олиото, соевия сос, меда, черния и червения пипер, за 24 часа в хладилник.

След като са се овкусили добре, ребърцата се поръсват със сусам и изпичат на скара.

Подреждат се ветрилообразно около изпечена кръгла питка от тестото за пици и се украсяват с маслините и лимона.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: