Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Свински ребърца на скара

Свински ребърца на скара

Свински ребърца на скара
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Тайната за вкусните свински ребърца на скара е в маринатата"

Необходими продукти

  • месо - 1 кг свински ребра
  • доматен сок - 400 г
  • соев сос - 3 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • джинджифил - 1 с.л, пресен, настърган
  • чесън - 4 скилидки, счукан
  • вино - 1 к.ч, сухо бяло
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете излишната тлъстина и жилите от ребрата и ги нарежете на парчета.

В тиган смесете виното, доматения и соевия сос, меда, чесъна, джинджифила и солта и разбъркайте.

Добавете ребрата и след като сместа кипне, задушете около 15 мин.

Прехвърлете цялата смес в порцеланов съд и след като се охлади, покрийте с фолио и оставете в хладилника за една нощ.

Печете ребрата върху горещата скара около 15 минути, като ги обръщате и мажете със соса.

Поднесете ребърцата с картофена салата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: