Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Мариновани ребърца с чесън на скара

Мариновани ребърца с чесън на скара

Мариновани ребърца с чесън на скара
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Стане ли дума за месо, най-любими са ни маринованите ребърца на скара"

Необходими продукти

  • свински ребърца - 2 килограма
  • чесън - 5 скилидки
  • мащерка - 1 с.л суха
  • майорана - 1 с.л.
  • риган - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л
  • вода - 50 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете чесъна и го счукайте в хаванче заедно с останалите подправки.

Към ароматната смес добавете водата и оцета, разбъркайте.

Нарежете свинските ребра на парчета и ги намажете с подправките.

Покрийте съда с фолио и оставете месото да се маринова в хладилник за 1 нощ.

Извадете ги час преди печенето.

Загрейте скарата и изпечете ребрата до готовност и от двете страни. Посолете и поднесете.

Маринованите ребърца с чесън на скара са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: