Начин на приготвяне
Нарежете ребърцата на по-малки порции. Залейте ги с меда, доматеното пюре, соевия сос, олиото и подправките.
Втрийте добре в месото и добавете ситно нарязаните чеснови скилидки.
Хубаво е да оставите ребрата да се мариноват за 1 ден - така ще поемат много по-добре от вкусовете. Ако нямате толкова време, нека да престоят поне 1-2 часа.
Сложете маринованите ребра в тава за печене. Покрийте ги с фолио и сложете да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Когато месото започне да се отделя от костта, може да махнете фолиото, за да получат ребрата приятен загар и от двете страни.
С помощта на лъжица ги обливайте с маринатата, за да получат хубав червеникав цвят.
Обелете и нарежете картофите, прехвърлете ги в тава и поръсете с подправките. Залейте ги с бирата и зехтина, печете до готовност.
Поднесете порция ребра с печени картофи.
Крехките свински ребърца с гарнитура са много вкусни.