Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Глазирани ребърца по американски

Глазирани ребърца по американски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Глазирани ребърца по американски
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Може би сте ги опитвали по ресторанти, а сега е време да си приготвите сами глазираните ребърца по американски, които са просто невероятни"

Необходими продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • домати - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • сок от ананас - 150 мл
  • ром - 3 с.л.
  • зехтин - 60 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • За намазване при печенето
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л. с връх
  • доматен сос - 230 мл
  • сол - на вкус
  • балсамов оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете свинските ребърца в подправките, малко зехтин, рома и соевия сос. Сложете ги в подходящ съд, завийте с фолио и поставете в хладилник за 4 часа или цяла нощ.

Намазнете тавата, в която ще ги печете. Сложете в нея нарязаните на филийки домати и лук, а главата чесън, обелена, сложете в средата.

Сипете сока от ананас и портокал при зеленчуците. Отгоре поставете и ребрата, поръсете с малко зехтин.

Смесете продуктите за намазване и с помощта на четка намазнете ребрата. Печете ги за 90 мин. на 170 градуса. През половин час обръщайте свинското, за да се опече от всички страни.

Когато печеното свинско е готово, извадете зеленчуците и течността ако има, пасирайте до консистенция на сос. Може и да ги оставите така.

Поднесете глазираните ребърца по американски в компанията на соса и/или друга гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: