Начин на приготвяне
Нарежете праза и чушките на кръгчета.
Загрейте зехтина и ги задушете. Прибавете към тях гъбите и след като омекнат овкусете с подправките и ситно нарязаната целина. Свалете от огъня.
Нарежете картофите на кубченца, а морковите на колелца. Разделете броколите на розички.
Кипнете вода и я посолете. Пуснете вътре морковите, 2 минути след това прибавете картофите и гответе до омекване.
Извадете зеленчуците и ги отцедете от течността, прехвърлете ги в тигана при останалите зеленчуци.
В същата течност задушете броколите за 4 минутки. Прехвърлете ги и тях в тигана. Добавете наситнените магданоз и домати, настържете джинджифила и разбъркайте.
Нарежете тиквичките на кръгчета и ги запържете до златисто. Отцедете ги от излишната мазнина върху кухненска хартия.
Прехвърлете зеленчуците микс от тигана в гювеч. Отгоре наредете ред тиквички.
Сложете във фурната включете на 200 градуса и печете зеленчуковия гювеч около половин час.
Богатият зеленчуков гювеч с чушки и гъби е готов.
Опитай и другите ни предложения за постен гювеч или този чуден славянски гювеч.