Начин на приготвяне
Почистете зеленчуците - морковите направете на шайби, картофите нарежете на кубчета, а лука на по-едро.
Сипете 2 лъжици зехтин в голям тиган и запържете зеленчуците. След няколко минути ги овкусете с червен пипер, чубрица и сол. Добавете доматите и захарта, разбъркайте хубаво.
Гответе 5 минути и ги прехвърлете в гювеча.
Добавете зеления боб, граха, бамята и кубчетата тиквичка.
Залейте ги със зехтина от пърженето на зеленчуците, като трябва да добавите още малко мазнина.
Овкусете с още сол и микс пипер, залейте с топъл бульон.
Сложете гювеча в студена фурна, включете на 200 градуса и печете около час.
Поръсете зеленчуковия гювеч с пресен магданоз и сервирайте веднага.
Зеленчуковият гювеч с грах, бамя и картофи е готов.
Ако рецептата ти допада, опитай и тези предложения за зеленчукова яхния или вкусна домашна зеленчукова супа.