Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Богат селски гювеч

Богат селски гювеч

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Богат селски гювеч
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
225 мин.
Порции
9
"Не сте си и представяли колко вкусен е този богат селски гювеч, затова ви предлагаме просто да го опитате"

Необходими продукти

  • картофи - 7 бр.
  • целина - 1 стрък с листата
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • свински врат - 500 г
  • телешко месо - 300 г
  • наденица - 250 г
  • магданоз - 4 стръка
  • зелен лук - 2 стръка пресен
  • пресен чесън - 2 стръка
  • гъби - 150 г по избор
  • доматено пюре - 250 г
  • олио - 2 к.ч.
  • свинска мас - 1 с.л.
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 к.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете зеленчуците.

Всички меса запечатайте на тиган с малко мазнина от всяка страна.

Извадете ги, нарежете ги на парчета и ги сложете в глинен гювеч заедно с мазнинката.

Нарежете лука, чесъна и целината на ситно и ги задушете в дълбок тиган с олио.

След това добавете моркова, доматите, малко сол и захар.

Накрая прибавете нарязания на ситно магданоз и гъбите. Разбъркайте за кратко.

Изсипете всички зеленчуци при месото и добавете нарязаните на едро картофи.

Овкусете добре с подправките и сложете свинската мас.

Налейте бульона и виното, разбъркайте добре вкусния гювеч, затворете го и го сложете да се пече на около 160 °C за около 3 часа.

Оставете готовия богат селски гювеч за около 1 час в изключена фурна със затворен капак.

Насладете му се!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: