Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Бабек»Свински бахур с праз и ориз

Свински бахур с праз и ориз

Севда АндрееваСевда Андреева
Новак
19195827
05/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
"Друго си е да се прибереш от работа, да седнеш на спокойствие и да си хапнеш малко от този домашен свински бахур"

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г
  • бял дроб - 4.5 кг свински
  • люти чушки - 200 г
  • свинско месо - 4 кг
  • свински черва - за пълнене
  • праз - 2 кг
  • чубрица - 200 г
  • сол - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинския дроб нарежете на дребно с помощта на сатър или остър нож. Добавете накълцаното месо към него.

Измийте, почистете праза и ориза, нарежете праза и ги добавете при сместа с месото. Добавете лютите чушки, чубрицата и солта. Омесете всичко.

Измийте и напълнете свинските черва.

Сложете в дълбока тенджера свинския бахур и варете до готовност.

Свинският бахур с праз и ориз е готов!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: