Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Гъбен пастет с пилешко

Гъбен пастет с пилешко

Марина НордМарина Норд
Новак
1027
Гъбен пастет с пилешко
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
4 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
94 мин.
Порции
4
"Апетитен пастет с гъбки и пилешко, който да използвате за вашата закуска"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • майонеза - 200 г
  • пилешко филе - 250 г
  • краве масло - 1 с.л.
  • сметана - 5 с.л.
  • галета - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Застелете малка тава с хартия за печене. Смесете нарязаните на дребно пилешко филе и гъби със сметаната, черния пипер, солта, галетата и яйцата.

Сипете в тава и покрийте с хартия за печене, намазнена с масло. Сложете тази тава в друга по-голяма, пълна с вода.

Печете гъбения пастет на 180 градуса. Щом се втвърди, е готов.

Нарежете апетитния пастет на парчета и поднесете в компанията на майонеза, разбита със сок от лимон.

Намажете си филийка с гъбения пастет с пилешко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: