Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пилешки пастет със сметана и гъби

Пилешки пастет със сметана и гъби

Пилешки пастет със сметана и гъби
Снимка: Зори
1 / 2
25/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не купуваме от магазина, а си приготвяме сами пилешки пастет с гъби и сметана - уникален се получава"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 грама
  • пилешки дробчета - 500 грама
  • готварска сметана - 100 мл
  • мащерка - прясна
  • масло - 30 грама
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете гъбите и чесъна.

Загрейте масло и ги запържете до омекване. Измийте дробчетата и ги подсушете, прибавете ги в тигана и задушете до готовност.

Овкусете продуктите с черен пипер, мащерка и сол.

Малко преди да свалите от котлона, сипете сметаната и разбъркайте добре.

Пасирайте леко охладената смес в блендер. Ако се налага, сипете още малко сметана.

Прехвърлете в подходящ съд.

Разтопете 30-те грама масло, ароматизирайте го с мащерката и сипете върху пастета - така ще се съхрани по-добре.

Пилешкият пастет със сметана и гъби е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: