Начин на приготвяне
Разбийте сирената с 1 с.л. олио и яйцата и оставете сместа да почива около 10 мин.
Изпържете в горещото масло накълцаните на ситно измити и почистени гъби, докато се изпари течността.
Измийте босилека, изтръскайте го от водата, откъснете листенцата от стъблото, нарежете ги наситно, добавете ги при гъбите и поръсете сместа със сол и черен пипер.
Начукайте пилешките гърди на тънки шницели, посолете ги и върху тях разпределете гъбената смес.
Завийте ги на рула, набодете ги с клечки за зъби и ги оваляйте първо в брашното, а после в микса от сирената и яйцата и ги изпържете в останалото олио за 3-4 мин. от всяка страна.
Задушете в горещото олио ситно нарязаните лук и чесън, добавете наситнения домат и след като сосът се сгъсти, го подправете с босилека, солта и черния пипер.
Разпределете пълнените руладини в чинии, полейте ги с готовия доматен сос и поръсете отгоре листенца босилек.