Сочни пилешки руладини

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
18322k334
Сочни пилешки руладини
Снимка: Албена Асенова
17/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Гарнирайте тези пилешки руладини със свежа салата и поднесе за обяд или вечеря. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 4 броя от бутчета без кожа
  • рикота - 100 грама
  • бекон - 8 ленти
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чесън на прах - 1/2 к.л.
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • спанак - 250 г
  • сирене - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте с чукче пилешките пържоли и ги изтънете внимателно. Овкусете ги с чесън на прах, сол и черен пипер.

Пригответе плънката за пържолите. Наситнете лука и го запържете. Щом омекне, прибавете към него спанака. Щом и спанакът се запържи, добавете натрошеното сирене и рикотата.

Напълнете всяка пържола с плънката и навийте на руло. След това допълни увийте рулцето с ленти бекон.

Наредете готовите руладини в намазнена тава и печете в загрята на 190 градуса фурна.

Необходими са около 50 минути.

Поднесете Сочните пилешки руладини с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: