Edin.bg»Съвети»Как се бланшират сърнели?

Как се бланшират сърнели?

Бланширането на сърнели е процес, който помага за по-добро съхранение на гъбите, като запазва тяхната текстура и вкус. За най-добро бланширане на гъби сърнели следвайте следните стъпки:

Почистете сърнелите за рецептата с мека четка или влажна кърпа. Избягвайте да ги накисвате дълго във вода, за да не поемат излишна влага.

Ако сърнелите са големи, може да ги нарежете на по-малки парчета, за да улесните процеса.

Напълнете тенджера с вода и я оставете да заври. По желание можете да добавите щипка сол във водата.

Сложете сърнелите във врящата вода и ги оставете да се варят за около 2-3 минути. Това е достатъчно, за да ги бланширате, без да ги преварите.

Веднага след като ги извадите от врящата вода, ги прехвърлете в купа със студена вода и лед. Това спира процеса на готвене и запазва текстурата на бланшираните сърнели.

Извадете гъбите от ледената вода и ги оставете да се изцедят добре върху чиста кухненска кърпа или решетка.

Бланшираните сърнели могат да се замразят в подходящи контейнери или пликове за замразяване. Те могат да се съхраняват във фризера за няколко месеца.

Този метод е подходящ, ако искате да съхраните сърнелите за по-дълго време или да ги подготвите за последващо готвене.

Вижте още как се приготвят панирани сърнелки, идеи за супи с гъби и как се правят най-вкусните пълнени гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
.