Задушено Телешко Шкембе

20/02/2018
"Страшно вкусно мезе за мераклии "
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо103
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измитото и изчистено шкембе слагаме в тенджера. Заливаме с вода и оставяме на къкри на котлона, докато омекне.

От време на време обираме пяната, която се образува при варенето. След това изваждаме месото, охлаждаме леко и нарязваме на парчета.

После в дълбока тенджерка подреждаме всички късове, като между тях поставям зърна черен пипер, обелени скилидки чесън (ако са по-едри, ги режем), масло, черен пипер сол.

Отгоре поръсваме с още подправки. Наливаме и бяло вино и похлупваме. Печем на бавен огън, докато парчетата месо се сготвят добре.

От време на време проверяваме дали сосът не се е сгъстил прекалено и при нужда доливаме още вино.

Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
19.50 лв.
Виж ››

Вкусни ястия заслужава отлична презентация. Може да приготвите лесно и двете с кръглата бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна, практична, качествена. Бамбуковата дъска има слюда в единия край. Тя е лека и не абсорбира миризмите от различни продукти, което я прави перфектната дъска за презентация и рязане.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар