Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния с фасул с гювеч

Яхния с фасул с гювеч

Яхния с фасул с гювеч
Снимка: Desislava Evtimova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
280 мин.
Порции
4
"С удоволствие винаги си хапваме от тази яхнийка с фасул"

Необходими продукти

  • домати - 400 грама
  • боб - 500 грама
  • лук - 2 глави
  • зеленчуков бульон - 2 броя
  • чушки - 2 сухи
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • подправки - Балканска ръсеница
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • джоджен
  • чубрица
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предишната вечер накиснете боба в студена вода.

На следващия ден сменете водата и сложете боба да се вари. Щом кипне, сложете лъжичка сода и варете 10-тина минути. След това го измийте добре и го прехвърлете в гювеч.

Прибавете в гювеча нарязаните моркови, лук, чесън и чушките. Сипете доматите на кубчета и начупете зеленчуковите бульони. Овкусете с чубрица, джоджен, ръсеницата, сол и червен пипер.

Разбъркайте и сипете вода, която трябва да покрие боба.

Сложете гювеча във фурната и печете яхнията около 4 часа на 150 градуса.

Яхнията с фасул с гювеч е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: