Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко бутче с картофи и гъби на фурна

Агнешко бутче с картофи и гъби на фурна

Агнешко бутче с картофи и гъби на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
4
"Ако кажете, че не обичате агнешко, значи просто не сте опитвали това, приготвено от нас"

Необходими продукти

  • агнешки бут - 1.5 кг
  • картофи - 3 бр. средни
  • гъби - 200 г
  • масло - 150 г
  • гъбен бульон - 2 чаши
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо си го посоляваме на вкус.

В тиган си поставяме масло, изпържваме месото и го оставяме на страна.

След като изстине, го намазваме с маслото, поръсваме с червен пипер и джоджена и сол.

Обелваме си картофите и нарязваме.

Гъбите почистваме и тях нарязваме пожелание.

Овкусяваме картофите със сол черен пипер и чубрица.

Агнешкото бутче поставяме в голяма тава, като поставяме, картофите и гъбите.

Заливаме с две чаши гъбен бульон, поставяме нарязани парченца масло отгоре и покриваме с фолио.

Поставяме във фурната и печем на 220 °C за 30 минути, след което се намаляваме на 170 °C и печем още 120 минути.

При изтичане на времето премахваме фолиото и печем агнешко бутче с картофи и гъби на фурна до желания загар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: