Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ребра»Печени агнешки ребърца с лук

Печени агнешки ребърца с лук

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Печени агнешки ребърца с лук
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Печените агнешки ребърца с лук са много крехки и сочни, точно затова ги приготвяме доста често"

Необходими продукти

  • джоджен - 1 и 1/2 ч.л. сушен
  • агнешки ребърца - 1 кг
  • сол
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лют пипер - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • червен лук - 2 глави
  • сос уорчестър - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките ребърца измийте и подсушете. Нарежете ги две по две. Смесете в купа сол, лют и черен пипер, лимоновия сок, соса Уорчестър, зехтин, мента или джоджен.

Нарежете лука на филийка. Намажете ребрата с приготвената марината, сложете лука върху тях и оставете за една вечер в хладилник.

Ако използвате по-дебели и големи ребра, е хубаво първо да ги запечете за 75 мин. на 120 градуса. После вече може да ги приготвите на скара.

Обърнете ги, когато започнат да се отделят от кокала. Печете ребрата за 10 минути от двете страни.

Печените агнешки ребърца с лук са много крехки и сочни. Може да си изпечете и лука.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: