Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешки ребърца с моркови, лук и лапад

Агнешки ребърца с моркови, лук и лапад

Агнешки ребърца с моркови, лук и лапад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
07/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"В предстоящите почивни дни отделете няколко часа и пригответе тази вкусна гозба с агнешки ребърца"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 - 3 големи
  • лапад - 2 връзки
  • агнешко месо - 2 килограма ребърца
  • зелен лук - 2 връзки
  • сол - на вкус
  • марината за месото
  • джоджен - пресен
  • олио - 50 мл
  • червен пипер
  • черен пипер
  • розмарин
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешките ребърца и ги нарежете на едри порции.

В подходяща купа смесете ситно нарязания джоджен, червения и черния пипер, розмарина, олиото и солта. Разбъркайте добре и получената ароматна кашица намажете агнешкото отвсякъде.

Почистете и бланширайте лапада за 1-2 минути във вряща вода. Отцедете и го нарежете. Смесете лапада с нарязаната връзка пресен джоджен, зеления лук и магданоза.

Сипете зелената смес в голяма тава. Отгоре наредете ребърцата и налейте 2 чаши вода - течността трябва да достига малко над месото. Покрийте с алуминиево фолио.

Печете агнешкото в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. След това намалете градусите на 170 и продължете да печете още 90 минути.

Махнете фолиото и печете още 30-тина минути за получаване на хубава хрупкава коричка.

Агнешките ребърца с моркови, лук и лапад са много вкусни. Поднесете с пресен джоджен за още по-неустоим аромат.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: