Задушена щука

Задушена щука
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 1 кг филе от щука, треска, хек или др.
  • вино - 100 мл бяло сухо
  • вода - 100 мл
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - ¼ връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете щуката. Нарежете рибата на парчета, или я оставете цяла. Подредете в тенджера под наклон като керемиди.

Залейте с виното, сипете врялата вода, овкусете с черния пипер и солта и задушавайте на тих огън, докато рибата омекне.

В плато наредете порциите щука върху зелена салата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: