Телешко варено от телешка опашка

MarianaMariana
Новак
691
52
18/07/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо883
  • Преглеждания за месеца247
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото варено става най-хубаво с телешка опашка.

Взимат се 1-2 опашки според препочитанията, заливат се със студена вода и се слагат да кипнат. Добавят се нарязаните моркови, целина, магданозените корени и лукът - нарязан на четвъртинки.

Продуктите се оставят да врат на тих огън най-малко 1 час, след което се добавят и картофите. Когато месото и зеленчуците омекнат, се вадят.

Зарзаватът се нарязва на филийки, а телешките опашки се обезкостяват, месото се нарязва на парченца и всички продукти се връщат обратно в бульона.

Готовото ястие се поднася поръсено със ситно нарязан магданоз и хрян. По желание може да добавите и оцет.

Красива емайлирана тенджера 7.5 литра-7%
Приготвяй си тази рецепта с:
Красива емайлирана тенджера 7.5 литра
30.00 лв.
27.99 лв.
Виж ››

Голяма и красива емайлирана тенджера, която ще се сприятели с кухнята ви за миг! Позволява приготвяне на обемно количество храна. Поддържа се лесно. Тенджерата е с вместимост 7.5 л, а дръжките и капакът създават допълнително удобство при употреба.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар