edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Мезета»Задушено Телешко Шкембе

Задушено Телешко Шкембе

20/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции4
"Страшно вкусно мезе за мераклии"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измитото и изчистено шкембе слагаме в тенджера. Заливаме с вода и оставяме на къкри на котлона, докато омекне.

От време на време обираме пяната, която се образува при варенето. След това изваждаме месото, охлаждаме леко и нарязваме на парчета.

После в дълбока тенджерка подреждаме всички късове, като между тях поставям зърна черен пипер, обелени скилидки чесън (ако са по-едри, ги режем), масло, черен пипер сол.

Отгоре поръсваме с още подправки. Наливаме и бяло вино и похлупваме. Печем на бавен огън, докато парчетата месо се сготвят добре.

От време на време проверяваме дали сосът не се е сгъстил прекалено и при нужда доливаме още вино.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: