Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Чомлек»Класически чомлек със свинско

Класически чомлек със свинско

Класически чомлек със свинско
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
360 мин.
Порции
6
"От всичко опитайте в този класически чомлек. Страшна вкусотия"

Необходими продукти

  • джолан - 2 кг свински
  • моркови - 200 г
  • картофи - 1 кг
  • домати - 200 г консерва
  • кромид лук - 6 глави
  • чесън - 6 скилидки
  • червено вино - 250 мл
  • олио - 100 мл
  • кимион - 1 к.л.
  • бахар - 4 бр. зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - на зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете хубаво джолана с черен пипер и сол.

Нарежете зеленчуците на едро.

Сложете в глинен гювеч доматите и червения пипер, в средата джолана, а около него останалите зеленчуци.

Добавете скилидките чесън и поръсете с подправките, олиото, виното и нарязания на ситно магданоз.

Затворете с капак и сложете традиционния чомлек да се пече на около 220 °C за около 40 минути.

След това намалете градусите на 120 °C и печете още 5 часа.

Насладете се на този класически чомлек със свинско.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: