Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Картофи, пълнени с пилешко месо и гъби

Картофи, пълнени с пилешко месо и гъби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Картофи, пълнени с пилешко месо и гъби
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
63 мин.
Порции
4
"Тези картофени пълни кошнички ще се превърнат в любимото бирено мезе на всички мъже"

Необходими продукти

  • картофи - 4 бр. големи
  • пилешки гърди - 300 г
  • гъби - 8 бр. шийтаке, големи
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л. + за поръсване на картофите
  • черен пипер - 2 щипки
  • куркума - 1 щипка
  • мащерка - 1 клонка
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • табаско - на вкус
  • майонеза - 8 ч.л. + за гарниране, по желание
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сложете картофите да се сварят за около 30 мин в подсолена вода и докато те се готвят, мариновайте пилешкото месо с лъжица-две зехтин, лимонов сок, черен пипер, сол и куркума. Може да го нарежете на едри хапки, за да поеме по-добре.

2. Почистете гъбите шийтаке, отстранявайки пънчетата, а шапките забършете с влажна, чиста кърпа. Нарежете на малки кубчета и сотирайте в малко зехтин със скилидките чесън и клонка мащерка.

3. Когато гъбите са готови, в същия тиган с още малко мазнина запечете и пилешкото месо до златист загар.

Извадете го, нарежете на по-малки парченца и смесете с гъбите. Доовкусете с още сол или от подправките.

4. Готовите сварени картофи разполовете и издълбайте вътрешността с лъжица, оставяйки поне половин пръст за стени на образуващите се картофени лодки. Посолете и намажете с майонеза.

5. Напълнете картофите с плънката от гъби и пилешко, сложете върху тях капки от лютия сос Табаско и по желание гарнирайте с още майонеза.

Тези пълнени картофи са чудесни за предястие или мезе за бира.

Картофи, пълнени с пилешко месо и гъби могат да се хапват топли или изстинали.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: