Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с гъби и месо

Пълнени чушки с гъби и месо

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Нямаше как да не споделим с вас новата ни любима рецепта - приготвяйте зелената салата и се залавяйте и с тези пълнени чушки, за да успеете да се насладите на този вкус"

Необходими продукти

  • кашкавал - 350 г нарязан
  • чушки - 4 бр. червени и зелени
  • свинско месо - около 350 г може и други
  • лук - 2 глави
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • печурки - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете чушките на две по дължина. Почистете семките, посолете и оставете, докато приготвите плънката.

Лука нарежете и задушете в мазнина. Добавете нарязаните на дребно гъби, след това и нарязаното на ситно свинско месо.

Гответе, докато месото стане готово. Може да добавите малко вода. Посолете с черен пипер и сол.

Наредете чушките в тава. Сложете лук във всяка чушка, отгоре сложете от месната плънка.

Печете пълнените чушки на 180 градуса до разтопяване на кашкавала.

Сервирайте пълнените чушки с гъби и месо с желаната гарнитура.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: