Начин на приготвяне
1. Сложете картофите да се сварят за около 30 мин в подсолена вода и докато те се готвят, мариновайте пилешкото месо с лъжица-две зехтин, лимонов сок, черен пипер, сол и куркума. Може да го нарежете на едри хапки, за да поеме по-добре.
2. Почистете гъбите шийтаке, отстранявайки пънчетата, а шапките забършете с влажна, чиста кърпа. Нарежете на малки кубчета и сотирайте в малко зехтин със скилидките чесън и клонка мащерка.
3. Когато гъбите са готови, в същия тиган с още малко мазнина запечете и пилешкото месо до златист загар.
Извадете го, нарежете на по-малки парченца и смесете с гъбите. Доовкусете с още сол или от подправките.
4. Готовите сварени картофи разполовете и издълбайте вътрешността с лъжица, оставяйки поне половин пръст за стени на образуващите се картофени лодки. Посолете и намажете с майонеза.
5. Напълнете картофите с плънката от гъби и пилешко, сложете върху тях капки от лютия сос Табаско и по желание гарнирайте с още майонеза.
Тези пълнени картофи са чудесни за предястие или мезе за бира.
Картофи, пълнени с пилешко месо и гъби могат да се хапват топли или изстинали.
Добър апетит!