Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Традиционна агнешка чорба

Традиционна агнешка чорба

Традиционна агнешка чорба
Снимка: Христинка Колева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Който разбира, на вкусната агнешка чорбичка се спира"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • агнешки дреболии - 400 грама
  • моркови - 1 брой
  • домати - 1 брой
  • ориз - 80 грама
  • естрагон
  • черен пипер
  • магданоз
  • джоджен
  • жълтъци - 2 броя (за застройката)
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре дреболиите и ги залейте с вода. Сложете на котлона и оставете да се варят 10-15 минути, след което извадете от водата и ги залейте с нова. Отново сложете на огъня и варете до готовност. Извадете и ги наситнете.

В друга тенджерка сипете олиото и задушете наситнените морков и лук. Когато поомекнат, добавете обеления и наситнен домат.

В тенджерата сипете бульона от варенето на дреболийките. Когато кипне течността, добавете измития ориз и нарязаните дреболии. Поръсете със сол и варете до готовност на ориза.

Добавете всички подправки към агнешката супа, разбъркайте и свалете от огъня.

Разбийте жълтъците и застройте супата. За целта ги разредете с чаша вода и добавете към тях от агнешката супа. Сипете в чорбата и разбъркайте.

Поръсете готовата супа с прясно нарязан магданоз.

Традиционната агнешка чорба е много вкусна!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: