Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Джуркана коприва по селски

Джуркана коприва по селски

Джуркана коприва по селски
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Джурканата коприва по селски ще бъде още по-вкусна с домашно приготвени чеснови пърленки"

Необходими продукти

  • коприва - 400 г
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • краве масло - 100 г
  • яйца - 6 бр.
  • краве сирене - 300 г
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре копривата и я почистете от дръжките.

Сложете я в тенджера с вода и я оставете да ври за около 30 минути.

В малка купичка смесете брашното с малко вода, за да се получи гъста течност.

Добавете го към копривата.

В тиган с малко мазнина добавете предварително нарязания на ситно лук и го оставете да се задуши. Овкусете го със сол и червен пипер.

Разбъркайте и го добавете към селската манджа.

Натрошете сиренето и го добавете и него заедно с яйцата.

Разбъркайте тази коприва с яйца и я махнете от котлона при готовност.

Джурканата коприва по селски ще бъде още по-вкусна с домашно приготвени чеснови пърленки.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: