Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Оризови кюфтета»Леки веган оризови кюфтенца

Леки веган оризови кюфтенца

Леки веган оризови кюфтенца
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
23 бр.
"Ето кои кюфтенца ще бъдат готвени много често занапред в нашата кухня"

Необходими продукти

  • картофи - 150 грама
  • моркови - 1 брой
  • ориз - 220 г
  • лук - 1 глава малка
  • магданоз - 2 с.л нарязан
  • лют червен пипер - по желание
  • галета
  • гъбен бульон - 600 мл
  • олио - за пържене
  • сол - ако е нужно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в гъбения бульон. Отделно сварете и картофите.

Наситнете лука и моркова, настържете сварените картофи.

Сипете малко олио в тиган и го загрейте на умерен огън. Запържете морковите и лука за 5 минути или докато омекнат. Охладете ги.

Смесете вече сварения ориз с настърганите картофи и запържените зеленчуци. Прибавете и наситнения магданоз.

Овкусете сместа с червен и черен пипер, разбъркайте хубаво.

С ръце оформете оризовите кюфтенца. Оваляйте всяко едно в галета.

Загрейте олио в тигана и изпържете зеленчуковите кюфтенца до хубав златист цвят. Слагайте ги върху кухненска хартия, за да отцедят от мазнината.

Леките веган оризови кюфтенца са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: