Начин на приготвяне
Сварете ориза в гъбения бульон. Отделно сварете и картофите.
Наситнете лука и моркова, настържете сварените картофи.
Сипете малко олио в тиган и го загрейте на умерен огън. Запържете морковите и лука за 5 минути или докато омекнат. Охладете ги.
Смесете вече сварения ориз с настърганите картофи и запържените зеленчуци. Прибавете и наситнения магданоз.
Овкусете сместа с червен и черен пипер, разбъркайте хубаво.
С ръце оформете оризовите кюфтенца. Оваляйте всяко едно в галета.
Загрейте олио в тигана и изпържете зеленчуковите кюфтенца до хубав златист цвят. Слагайте ги върху кухненска хартия, за да отцедят от мазнината.
Леките веган оризови кюфтенца са готови.