Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Леки кюфтенца с тиквички и яйца

Леки кюфтенца с тиквички и яйца

НикиНики
Новак
13363k
Леки кюфтенца с тиквички и яйца
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
25
"Вече дори не се сещаме за други кюфтенца освен за тези тиквени - обожаваме ги с чесново-млечен сос"

Необходими продукти

  • яйца - 2 броя
  • тиквички - 500 грама
  • бакпулвер - 1/3 пакетче
  • брашно - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • Сос
  • черен пипер
  • чесън
  • заквасена сметана
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте тиквичките. Подсушете и ги настържете на по-едро ренде. Посолете настърганите тиквички и ги оставете да се отцедят в гевгир за около 20-тина минути.

Изстискайте добре тиквичките и ги смесете с посочените сухи подправки, наситнения чесън и предварително разбитите яйца.

Прибавете постепенно брашното и разбъркайте.

Гребвайте с лъжица от сместа и слагайте в тиган със загрята мазнина.

Изпържете зеленчуковите кюфтенца до готовност. След това ги отцеждайте върху кухненска хартия.

Смесете продуктите за соса и поднесете кюфтенцата топли.

Леките кюфтенца с тиквички и яйца са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: