Леки тиквички бюрек

Леки тиквички бюрек
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Хапвайте тези тиквички бюрек още топли, топли за един още по-страхотен вкус"

Необходими продукти

  • сирене - 100 г
  • тиквички - 3 бр.
  • копър - 1/3 връзка
  • яйца - 2 бр.
  • панировка
  • галета - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките измиваме, подсушаваме и режем на филийки, дебели 1/2 см. Посоляваме ги и оставяме да пуснат вода в чинийка.

Изплакват се и се подсушават върху хартия.

В купа пригответе плънката за тиквичките яйцата, сиренето и копъра, накълцан на ситно. Ако искате, посолете.

В две отделни купи поставете яйцата и галетата. Сложете хартия за печене в тава на фурната. Вземете две кръгчета тиквички, равни по големина.

Върху едната сложете от сместа, а другата захлупете отгоре. Всички двойки тиквички се овалват първо в галета, след това в яйцата.

Сложете тиквичките на фурна на 180 градуса за 30 минути.

Леките тиквички бюрек са готови са бъдат хапнати веднага!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: