Начин на приготвяне
Тиквичките измиваме, подсушаваме и режем на филийки, дебели 1/2 см. Посоляваме ги и оставяме да пуснат вода в чинийка.
Изплакват се и се подсушават върху хартия.
В купа пригответе плънката за тиквичките яйцата, сиренето и копъра, накълцан на ситно. Ако искате, посолете.
В две отделни купи поставете яйцата и галетата. Сложете хартия за печене в тава на фурната. Вземете две кръгчета тиквички, равни по големина.
Върху едната сложете от сместа, а другата захлупете отгоре. Всички двойки тиквички се овалват първо в галета, след това в яйцата.
Сложете тиквичките на фурна на 180 градуса за 30 минути.
Леките тиквички бюрек са готови са бъдат хапнати веднага!