Edin.bg»Рецепти»Предястия»Оризови кюфтета»Леки оризови кюфтенца с яйце

Леки оризови кюфтенца с яйце

Леки оризови кюфтенца с яйце
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"С каквато и гарнитура да поднесете тези оризови кюфтенца, няма да сбъркате"

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • ориз - 4 с.л. сварен
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бяло вино - 100 мл
  • олио - за пържене
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете ориза в подсолена вода, в която сте сипали и бялото вино. Отцедете.

Обелете и настържете моркова, накълцайте на дребно чесъна и лука.

В голяма купа смесете лука, чесъна, оризовото брашно, сварения ориз, моркова и яйцето. Посолете, добавете черен пипер и нарязан магданоз.

Разбъркайте и с помощта на лъжица оформете оризовите кюфтенца.

Пържете безмесните кюфтета от двете страни. Отцедете върху хартия излишната мазнина.

Поднесете леките оризови кюфтенца с яйце.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: